Man kan minska uppvärmningskostnaderna genom att byta sina fönster

Jag köpte ett nytt hus för ett tag sedan och märkte att värmen försvann ut genom fönstren mycket snabbt. Jag började därför snabbt leta nya fönster som var bra för att spara på uppvärmningskostnader. Visst är fönster snygga i olika färger, och jag vill gärna ha svarta fönsterkarmar eftersom de matchar husets övriga kulörer väl. Sedan ska de förstås ha en effektiv och bra design också! Här är en lista på vilka krav mina fönster ska uppfylla:

  • De ska isolera väl
  • De ska vara lätta att putsa
  • De ska matcha huset

Om du som jag har ett hus vars fönster släpper ut mycket värme kan det vara en bra idé att investera i aluminiumfönster. De är lätta att underhålla och behöver dessutom inte målas om varje år, som träfönster. Denna typ av fönster isolerar dessutom mycket bra, så man slipper oroa sig för att värmekostnaderna ökar på grund av dåliga fönster.