Barnjackor

Barnjackor för ridning
Häromdagen var det flera små barn i åldrarna 6-12 som var ute i skogen och red tillsammans med mig. Vi hade det jättemysigt och barnen tyckte det hela var en spännande upplevelse som de gärna ville göra om, trots att det var kallt och ruggigt ute. Som tur var hade vi rejäla ridkläder för barn som såg till att de höll värmen uppe. Det är viktigt att det både är regntåligt och lättskött när det kommer till barnens utrustning.

Säkerhet och komfort
Det första jag gjorde innan vi började rida var att gå igenom säkerhet med barnen. Även de allra yngsta verkade förstå mycket väl varför man behövde använda hjälm och passande ridkläder. Barn är ofta mycket smartare än vad vi tror. ridutrustning till barn är självklart anpassad till deras mindre storlekar, men det kan även finnas andra finesser som gör det lättare för barnen att använda utrustningen själva. Vissa ridhjälmar har till exempel en stängning som är lättare att hantera för ett barn.

Varma ridkläder för vinterridning är ett måste
En säker hjälm kan rädda liv
Barnhjälmar kan ofta justeras i storlek

Eftersom många av de ridhjälmar för barn som vi äger har roliga motiv var det enkelt att få de minsta barnen att sätta på sig hjälmarna. Det blir ju lite roligare när det finns en tecknad bild på hjälmen. Det är så smart också att man kan justera storleken på många hjälmar. För det första kan ett barn då växa lite i hjälmen innan det är dags att köpa vuxenstorlekar, men det gör även att flera barn i en ridklass kan använda samma hjälm.